Nu firar jag helg med nyinköpt blomsterJulfrågor, svara du med!

Lisasvinterland.bloggspot.se hittade jag några frågor om Julen som jag tänkte ställa till mig själv och ni får också gärna svara på dessa frågor :)

1. Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
Den här tiden på året, alltså i September börjar det alltid klia i fingrarna på mig och jag börjar kika runt på olika julbloggar och titta i julböcker men jag kommer alltid på mig själv och blir sur på mig själv eftersom det är alldeles för tidigt så i smyg är det nog faktiskt en 10a men jag försöker intala mig själv i alla fall en 7a  ;)

2. När vill du att första snön faller?
Första snön tycker jag ska komma i början på December eller i slutet på November så det är ett fint härligt snötäcke vid jul. Jag vill absolut inte se gräs på julafton!

3. Köper du levande gran, hugger en själv i skogen eller använder plastgran?
Hos mina föräldrar använder i alltid köpt levande gran men jag och min kille har en plastgran här hemma men den börjar bli lite gles så om jag har tur så kanske jag får ha en riktig i år. Det är mysigare och det luktar gott ;) Så jag håller tummarna!

4. Har du redan börjat förbereda inför julen, isåfall vad?
Jag har börjat fundera över lite julpyssel och jag har börjat köppa pyssel men har inte börjat riktigt med något än. Lite för tidigt.

5. När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
Börja dekorera och pyssla tycker jag är okej i slutet av November. Jag tycker att man ska ha December till att julpyssla men i år är ju första advent i November redan. Men någon gång i mitten eller slutet av November kan man börja pyssla, sen kan man ju fundera resten av året ;)

6. Finns det något du vill göra annorlunda detta år motför tidigare år?
Ja, jag vill köpa mer pysselsaker så jag har mer att välja på.

7. När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Jag börjar köpa i god tid för jag vet att någon brukar alltid kunna bli i sista minuten men det är dels för att jag vill slå in julklappar hela December och inte bara en dag. vill ha de lite utspritt.

8. Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
Jag tycker det är jobbigt att åka runt på julen. Jag vill hellst bara ha ett ställe att vara på men det brukar aldrig bli så. Förra året var jag hos pappa och hans släkt på dagen och åt julmat sen på kvällen va jag hos mamma och hennes släkt och åt julmat så det blev lite mycket. Jag har hellre så att jag tar det på två olika dagar. Men annars var det en väldigt mysig och trevlig jul så mitt betyg blir en 7a av 10 poäng.

9. Föredrar du att vara många eller få på julafton?
Absolut få! Bara dom närmaste. Jag gillar absolut inte stim. Jag vill ha det lugnt.

10. Om du fick välja; nämn tre kända personer du skulle vilja spendera en julhelg med och varför.
-Arne Weise såklart! Vill höra hans röst igen, då är det jul.
- Ernst kirchsteiger. Jag har aldrig riktigt gillat han annars men varje jul så kan jag inte låta bli att följa detta underbara program Jul med Ernst så det känns som att han kan få in en härlig julstämning under helgen.
- Tomten, jag vill ha mina paket.


Tack för frågorna lisasvinterland! :) Länk till hennes blogg hittar ni överst på inlägget eller  här!

Pandurobeställning

För några veckor sedan beställde jag lite saker från panduro så jag har lite pyssel att göra till jul. Det kommer garanterat bli mer beställningar innan jul men jag tar lite i taget.
Detta köpte jag :
Lite glitter till jul funkar alltid. Kommer visa sen vad jag kommer använda det till.
Pappersark med noter på. Jag tycker det är så himla fint! Jätte fint att dekorera med eller använda det till små paket.
Små papper med fina motiv på. Bra att dekorera tex julkort med.
Dessa fna mönster kan man klistra på blockljus så man får fina motiv. Perfekt att ge bort!
Det här är sånna man skrapar eller gnuggar på pappret så dom fastnar. Jag har aldrig provat så jag vet inte riktigt hur det går till än men det ska undesökas! ;)

Julkalender 2011

De här årets julkalender tror jag kan bli bra faktiskt. De senaste åren har varit totalt värdelös. Jag vet inte om det beror på att man har blivit äldre eller om det bara har varit lägre klass de senaste åren.
Men en julkalender för mig ska ge julstämning, det ska vara massor med snö och mycket julpyssel och mysigt stunder. Julkalendern är ju till för att ge oss sakna men säkert lute julstämning. Det ska trampas upp mer och mer ju närmare 24 December man kommer.
De här året heter kalendern Tjuvarnas jul och utspelar sig vid sekelskiftet 1900-talet vilket jag tror kommer bli jätte bra. Gammal julstämning från förr brukar ofta slå allt så jag håler tummarna!
LÄNK

La Petite Chocolatiére

Jag var till Gävle i helgen och gick in på hemtex och hittade dessa fina bordstabletter. Dessa passar bra året runt vilket jag tycker är jättebra.
Vad tycker ni? Snygga?

Julmarknad i Stockholm

Jag har bestämt mig för att inte köpa eller göra något juligt redan nu, fast jag så gärna vill. Men fundera får man ju. Så jag börjar redan nu att fundera på eventuella julklappar och julpyssel jag ska göra. De är mysigt att sitta och fundera och ta massa inspiration från internet. Jag och en till har också tänkt åka till Stockholm nu framåt jul så vi kan gå på olika julmarknader för jag har aldrig varit på en sån i Stockholm.
Jag vet att det finns Skansens Julmarknad, Gamla stans julmarknad och Hovstallets julmarknad. Ni som bor i Stockholm eller brukar vara på dessa julmarknader, vilken är bäst enligt eller? Ska man försöka hinna med alla?

Inte bara jag som tänker på julen

Igår köpte jag Aftonbladet och hittade de här på en sida..
Blev så lycklig! Det är visst inte bara jag som redan har börjat fundera på julen ;)
I år ska jag faktiskt testa att göra egen glögg vilket jag aldrig har provat förut så det ska bli spännande!
Å ni ska veta vad jag längtar till då affärerna börjar julskylta. Finns det något bättre än att bara gå och strosa omkring och titta i skyltfönstren en vinterdag i December?

Bloggen kommer vara till för inspiration

Hej och välkomna till min nya blogg! Jag är ett stort fan av julen, faktum är att jag är helt galen i julen. Det är det absolut bästa jag vet. Trots att det bara är 6e september så ha jag redan börjat fundera på julen. Jag försöker få bort tankarna för även jag tycker att det är lite väl tidigt men ibland kan jag bara inte låta bli.
Så min blogg kommer hållas igång under jultider då jag kommer visa mina julbak,julpyssel och julklapparna som jag gör. Allt som har med julen att göra helt enkelt!
Varför jag startar den här bloggen nu är för att jag vill inspirera och försöka ge er en härlig stämningsfull jul och njuta av hela december precis som jag gör.
Jag har redan beställt lite smått pyssel från panduro som jag väntar på så jag börjar redan nu att köpa lite saker så jag har tills jul. Så vi hörs snart!
Mina julklappar som jag gjorde för flera år sedan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0